latinica  ћирилица
08/08/2022 |  21:44 | Аутор: СРНА

Братунац: За опозив начелника 360 бирача више

Опозив начелника општине Братунац Срђана Ранкића, према до сада пребројаним гласовима, укључујући непотврђене гласачке листиће и мобилни тим, подржало је 360 бирача више, рекла је предсједница Општинске изборне комисије Братунац Ивана Милановић.
Братунац-гласање - Фото: РТРС
Братунац-гласањеФото: РТРС

Милановићева је прецизирала да је опозив подржао 3.641 бирач, против је био 3.281, а био је 141 неважећи листић.

Она је за Срну рекла да је на непотврђеним гласачким листићима 260 бирача гласало за опозив, 366 против, док је 16 листића било неважеће.

За гласање путем мобилног тима 10 бирача је подржало опозив, док је 11 било против.

Милановићева је навела да ће се 18. августа бројати листићи бирача који су гласали поштом, те истакла да ови гласови тек треба да пристигну.

Скупштина општине Братунац је 7. јула, гласовима 19 присутних од укупно 25 одборника, донијела одлуку о покретању поступка опозива начелника ове локалне заједнице.

Као разлози за опозив наведени су потпуни изостанак сарадње начелника са Скупштином општине, велико повећање дугова и неизмирених обавеза општине Братунац у посљедњих неколико мјесеци, незаконито запошљавање, неизвршење предизборних обећања и пројеката чија је реализација била у току прије 18 мјесеци када је Ранкић преузео дужност.