latinica  ћирилица
08/08/2022 |  22:22 ⇒ 22:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Зорану Марјановићу одбијене жалбе, остаје у притвору

Апелациони суд у Београду потврдио је рјешење Вишег суда којим је Зорану Марјановићу одређен притвор, након што је првостепеном пресудом 15. јула осуђен на казну затвора од 40 година због свирепог убиства супруге Јелене Марјановић.
Зоран Марјановић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr) -
Зоран Марјановић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr)

Наиме, Апелациони суд је одбио жалбе Марјановићевих бранилаца и потврдио првостепено рјешење којим му је притвор одређен због висине изречене затворске казне.

Портпаролка Апелациониг суда у Београду Мирјана Пиљић прецизирала је за Танјуг да су као неосновани одбијени наводи жалби којима се оспорава правилност и законитост првостепеног рјешења, као и разлози за одређивање притвора уз навођење да окривљени својим поступањем није довео до узнемирења јавности, а која може угрозити несметано и правично вођење овог кривичног поступка, као и да је било услова да се у конкретном случају мјера притвора замијени мјером јемства или мјером забране напуштања стана уз елекронски надзор.

Жалбама се не доводи у питање правилност и законитост првостепене одлуке у погледу разлога за одређивање притвора по законском основу, који се односи на узнемирење јавности имајући у виду да је првостепени суд за своју одлуку дао јасне детаљне и исцрпне разлоге износећи правилан закључак да су о овом догађају извјештавала средства јавног информисања путем бројних штампаних и електронских медија које је привукао и привлачи велику пажњу јавности, а који превазилази границе уобичајне радозналости.

- Такође, сам начин извршења и тежина посљедице кривичног дјела узрочно посљедично су везани за узнемирење јавности, а које може угрозити несметано и правично вођење овог поступка - указала је Пиљићева.

Виши суд у Београду је 22. јула осудио Марјановића због кривичног дјела тешко убиство на максималну казну затвора, јер је на свиреп и подмукао начин убио супругу Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи.

Истог дана му је поново одређен и притвор.