latinica  ћирилица
09/08/2022 |  09:17 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Јахорина постала дестинација број један у Европи

Планина Јахорина постала је дестинација број један у Европи, а рекордну посјећеност забиљежила је у недјељу, 7. августа, изјавио је директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.
Јахорина-љетњи садржај - Фото: СРНА
Јахорина-љетњи садржајФото: СРНА

Након историјских резултата остварених у току зимске, Јахорина наставља свој сјајан тренд и у току љетње сезоне.

Из Олимпијског центра су истакли да ће ова, 2022. године, према свему судећи у књигу о историји Олимпијског центра "Јахорина" бити уписана златним словима, јер ће овог љета приходи бити већи чак и од зимских сезона прије доласка новог руководства.

Љевнаић је рекао да је Јахорина овог љета идеално уточиште за бијег од градске гужве и високе температуре ваздуха, а богатим садржајима извор је забаве за све категорије гостију.

- Било да бирате неке од забавних или адреналинских садржаја по којима је Јахорина јединствена у Европи или једноставно уживате у оази зеленила и чистог планинског ваздуха, добра забава на овој планини и у љетном периоду неће изостати. Фестивали, трејл трке, детокс програм и концерти најпознатијих музичких звијезда обиљежили су јул, док нас и у наредном периоду очекује сјајан програм - нагласио је Љевнаић.

Према његовим ријечима, 20. августа, почеће дводневни "Фешн викенд Јахорина", током којег ће се својим колекцијама представити најмање 10 модних дизајнера из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, а првог дана овог догађаја предвиђен је и концерт Александре Радовић.

Одмах након "Фешн викенда", каже Љевнаић, 27. августа услиједиће "Јахорина Хаб" који већ традиционално окупља умјетнике из различитих сфера умјетности, у оквиру којег ће у Олимпијском бару бити организована изложба која ће бити отворена за све посјетиоце Јахорине.

Он је додао да ће се септембар наставити у истом маниру, па је од 9. до 12. септембра термин резервисан за конференцију "Јахорина дигитал самит", 17. септембар ће обиљежити спектакуларни концерт доктора Нелета Карајлића и Стефана Миленковића на врху планине, али и посљедњи промо период са попустом од 30 одсто за све љетне садржаје који ће бити актуелан од 15. до 18. септембра.