latinica  ћирилица
09/08/2022 |  10:16 ⇒ 13:54 | Аутор: РТРС

На подручју Градишке и Бањалуке слободе лишена четири лица због организованог криминала (ФОТО)

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас су под надзором Тужилаштва БиХ на подручју Градишке и Бањалуке лишили слободе четири лица.
Акција полиције (Фото: Уступљена фотографија) -
Акција полиције (Фото: Уступљена фотографија)

Слободе су лишена лица М.Л.., Р.Р., С.Р. и Д.П. због основа сумње да су у протеклом временском периоду као чланови организоване криминалне групе извршили кривична дјела организовани криминал, неовлаштени промет опојним дрогама, недозвољени промет акцизних производа, одавање тајних података и КД злоупотреба положаја или овлашћења, саопштено је из МУП-а Српске.

Фото: Уступљена фотографија

- Акција је усмјерена на четири лица осумњичена да су дужи период, као чланови организоване криминалне групе вршила кривична дјела организованог криминала повезана са кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина опојних дрога, недозвољеним прометом акцизних производа, као и на лица која су користећи службени положај помагали осумњиченима да не буду откривени од органа гоњења, одавањем тајних података и злоупотребом положаја или овлашћења - наведено је у саопштењу Тужилаштва БиХ.

У току су претреси локација које користе осумњичена лица, а сама лица ће након криминалистичке обраде бити спровдена у Тужилаштво БиХ .

Све наведене мјере и радње се спроводе у оквиру у оквиру у оквиру акција "Транспортер" и "Сториџ".

Незванично, међу ухапшенима су припадник ОБА и припадник Граничне полиције БиХ.