latinica  ћирилица
09/08/2022 |  13:28 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Гујону орден за рад на кампањи очувања имовине Срба у ФБиХ (ФОТО)

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон добио је данас признање за кампању за очување имовине Срба на простору ФБиХ - орден "Заштитник српске земље".
Арно Гујон - Фото: СРНА
Арно ГујонФото: СРНА

Гујону је у просторијама Министарства спољних послова у Београду орден уручио предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић, саопштено је из Управе.

Гујон је на свом Фејсбук налогу написао да га назив ордена "Заштитник српске земље" изузетно обавезује и да се нада да ће га колико-толико оправдати.

- Ово је признање за цијелу Управу, наша представништва и цркве јер смо посљедњих годину дана заједно радили на упознавању наших људи расејаних по свијету на опасност да остану без дједовине на простору ФБиХ - написао је Гујон.

Прије непуних годину дана, Управа је покренула кампању информисања Срба расејаних по свијету на опасност да остану без своје дједовине на простору ФБиХ због усклађивања земљишне књиге и катастра.

Резултат тог рада су 9.473 предмета, односно породица, које су се одазвале и обавиле неопходну правну процедуру, захваљујући којој ће више од 57.000 хектара земље остати у њиховом власништву, наведено је у саопштењу.