latinica  ћирилица
09/08/2022 |  14:11 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Признао да је 11 пута изазвао пожар у мјесту Дужи (ВИДЕО)

Лице осумњичено да је изазвало пожар у мјесту Дужи код Требиња признало је да је то учинило 11 пута, рекао је замјеник начелника Полицијске управе Требиње Петар Козјак.
Пожар - село Дужи (фото: VatrogasciTrebinje) - Фото: Facebook
Пожар - село Дужи (фото: VatrogasciTrebinje)Фото: Facebook

Козјак је рекао да је ово лице, које има између 20 и 25 година, више пута привођено, али је извршење прекршаја признало тек након што су га приликом посљедњег пожара уочили ватрогасци и припадници Оружаних снага БиХ.

Он је апеловао да се грађани уздрже од паљења ватре на отвореном, с обзиром на то да тренутне временске прилике погодују неконтролисаном ширењу ватре.

И полиција у Гацку идентификовала је лице иницијала Р.С. осумњичено да је 7. августа изавало пожар у рејону села Чемерно.

Закон о заштити од пожара, као једну од мјера заштите, забрањује паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештавања ватрогасаца. Прописане су и новчане казне од 100 до 1.000 КМ за оне који то не испоштују.

Велики број случајева ипак остане нерасвијетљен, а они који буду процесуирани углавном прођу са прекршајним пријавама или новчаним казнама.