latinica  ћирилица
09/08/2022 |  15:35 ⇒ 15:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Ангелина Топић: Поносна сам што идем татиним и маминим стопама

Диван је осјећај, срећна сам што могу да наставим стопама мојих родитеља и веома сам поносна што сам ћерка Драгутине и Биљане Топић, изјавила је млада српска атлетичарка Ангелина Топић.
Ангелина Топић (Фото: EPA-EFE/Ernesto Guzman Jr.) -
Ангелина Топић (Фото: EPA-EFE/Ernesto Guzman Jr.)

 Она је на јуниорском шампионату свијета у колумбијском Калију освојила бронзану медаљу у скоку у вис, упркос томе што се уочи финала, са још групом спортиста, "отровала храном" у хотелу.

- Жао ми је што нисмо сви скакали у равноправним условима због те ситуације и што нисам могла максимално да искористим потенцијал. Дала сам све од себе, али вјерујем да бих могла више да се није десило то што се десило - рекла је Топић.

Ипак, испред мене су још двије године јуниорског стажа и вјерујем да ће бити још медаља, додала је она.

Упоредо, Ангелина се такмичи у сениорској конкуренцији, а слиједи јој Европски сампионат, који почиње наредног понедјељка у Минхену.

-У Минхен идем без притиска, то су дјевојке које су много старије и искусније од мене. Неће ми бити први пут да станем "раме уз раме" са њима, имала сам ту прилику и на Свјетском дворанском првенству у Београду. Циљ ми је да уђем у финале - поручила је Ангелина Топић.

Њен отац и тренер Драгутин био је европски шампион 1990. године, свјетски јуниорски првак исте године, има медаље са Свјетског и Европског дворанског првенства, као и четврто мјесто на Олимпијским играма у Атланти, док је мајка Биљана била веома усјешна у троскоку и бронзана са Свјетског првенства у Берлину 2009. године.