latinica  ћирилица
09/08/2022 |  16:22 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Сеоски туризам шанса за Хашане (ВИДЕО)

Реализацијом пројекта "Башта сљезове боје - Хашани" у Крупи на Уни створили би се услови за развој туризма. Помоћ у томе ова локална заједница добиће и од Министарства трговине и туризма.
Крупа на Уни - Фото: РТРС
Крупа на УниФото: РТРС

За становнике Хашана развој сеоског туризма био би од посебног значаја. Много је напуштених кућа које би се могле преуредити за смјештај туриста.

Начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић рекао је да ова локална заједница унапређује туризам, те да планирају да уз помоћ министарстава Српске оснују установу која ће управљати кућом, млином и школом у Хашанима и која ће заокружити туристичку цјелину.

Министарка трговине и туризма Сузана Гашић рекла је да ће Министарство помоћи развој туризма у овој општини, посебно на реализацији пројекта у Хашанима.

- Видимо да се одвијају послови у овом селу на обнови куће Бранка Ћопића, а ресорно министарство ће пружити стручну помоћ у развоју туризма у овој локалној заједници - рекла је Гашићева и нагласила да је на састанку са Кљајићем дефинисано да план развоја буде први наредни корак.

У непосредној близини обновљене куће Бранка Ћопића почела је градња учионице у природи. Овај пројекат финансира Влада Србије.