latinica  ћирилица
10/08/2022 |  08:52 ⇒ 08:53 | Аутор: РТРС

Пронађена дрога у Градишци, једно лице лишено слободе

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, предузимајући мјере и радње на сузбијању производње и промета опојних дрога, 09. августа 2022. године лишили су слободе лице К.К. из Градишке због сумње да је извршио кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и омогућавање уживања опојних дрога, саопштено је из ове полицијске управе.
Полиција Српске - Фото: илустрација
Полиција СрпскеФото: илустрација

Полицијски службеници су 09. августа 2022. године у мјесту Дубраве, град Градишка, затекли лица иницијала Е.К., З.М., Х.Ч., А.Х и К.К. сви из Градишке, да конзумирају опојну дрогу која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Извршеним прегледом код лица К.К. из Градишке, пронађене су и одузете двије ПВЦ врећице у којима се налазила суха биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, наводи се у саопштењу.

Истог дана на основу наредбе Основног суда Градишка, полицијски службеници су у Градишци, извршили претрес куће и пратећих објеката које користи лице К.К. којом приликом је пронађена одређена количина сухе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Пронађени предмети су изузети и послужиће као доказ у кривичном поступку.

О свему је обавијештен дежурни тужилац ОЈТ Бањалука који је наложио да се против лица К.К. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога и омогућавање уживања опојних дрога, а лицима иицијала Е.К., З.М., Х.Ч. и А.Х због почињеног прекршаја из члана 17. Закона о јавном реду и миру (конзумирање опојне дроге) уруче прекршајни налози.