latinica  ћирилица
10/08/2022 |  10:54 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Нешић: Бореновић је "краљ компензације"

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић назвао је предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића "краљем компензације" и истакао да је дијелио идеје са лидером СДА Бакиром Изетбеговић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је упитао Бореновића ко није смио покренути иницијативу за смјену министра спољних послова у Савјету министара Бисере Турковић и ко три године није изрекао ни једну критику на рачун СДА.

- Ви из опозиције или ја - упитао је Нешић након што га је Бореновић назвао "трећим љиљаном".

Он то сматра примитвином и то, како је рекао, од човјека који је два дана пред изборе у Приједору дијелио идеје са Бакиром Изетбеговићем и Мирком Шаровићем.

Он је упитао Бореновића и ко је ишао код Изетбеговића како би се договарала власт након избора.

- Да ли сам ја тебе или ти мене питао хоће ли посланик ДНС-а бити пети посланик након октобра да формирамо Савјет министара са СДА? Ко је са Бакиром договарао власт СДС, ПДП и СДА? Ти или ја? - питања су, која је и данас наставио да поставља Нешић.

Имао је и питања у вези са референдумом за опозив начелника Братунца Срђана Ранкића, те је упитао Бореновића да ли глас 3.000 Срба у Братунцу, међу којима готово да нема оног који није осјетио злочине Насера Орића, за Бореновића нису Срби, саопштено је из ДНС-а.