latinica  ћирилица
10/08/2022 |  13:33 | Аутор: СРНА

Брнабић: Београд изузетно цијени подршку Мађарске за очување мира на Космету

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је данас да Србија изузетно цијени залагање и подршку Мађарске за очување мира и стабилности на простору Косова и Метохије, прије свега у свјетлу догађаја од 31. јула и претходних дана.
Ана Брнабић (фото:TANJUG/ RADE PRELIC) -
Ана Брнабић (фото:TANJUG/ RADE PRELIC)

Она је у разговору са одлазећим амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером изразила захвалност на снажној и континуираној подршци коју Мађарска свакодневно пружа Србији на путу ка ЕУ, оцијенивши да су односи двије земље достигли највишу тачку развоја у новијој историји.

Брнабићева је, такође, захвалила за подршку Мађарске и премијера Виктора Орбана када је ријеч о складиштењу гаса за потребе Србије.

- Ово је од великог значаја у тренуцима када се сви суочавамо са озбиљним глобалним изазовима и трудимо да грађани наше земље то осјете у најмањој могућој мјери - рекла је Брнабићева, саопштено је из Владе Србије.

Пинтер је поручио да Мађарска види Србију као најзначајнијег економског партнера на Западном Балкану, а да мађарска влада настоји да подржи улагања инвеститора на српско тржиште.

На састанку је разговарано и о заједничким пројектима, као што је сарадња са Владом Мађарске у чишћењу језера Међувршје, и истакнут значај континуираног одржавања заједничких сједница двије влада, које су резултирале значајном унапређењу економске сарадње, потписивањем споразума и меморандума, као и реализацијом заједничких пројекта.