latinica  ћирилица
10/08/2022 |  15:48 ⇒ 15:58 | Аутор: ТАНЈУГ

ЈУ група спрема спектакл поводом 50 година постојања

Поводом прославе јубилеја ЈУ групе, 50 година дуге каријере, која је заказана за 10. септембар на стадиону Ташмајдан, наступиће 12 извођача, најавили су организатори.
ЈУ група (фото: facebook.com/YuGrupaOfficial) -
ЈУ група (фото: facebook.com/YuGrupaOfficial)

Међу многобројним гостима, потврђени су Тихомир Поп Асановић, Момчило Бајагић Бајага, Јанез Бончина Бенч, Дејан Цукић, Никола Чутурило Чутура, БораЂорђевић, као и Звонимир Ђукић Ђуле, Бруно Лангер, Сеад Липовача Зеле, Саша Локнер, Дадо Топић и Влатко Стефановски.

Чланови ЈУ групе истакли су да је прослава овог јубилеја изузетно важан корак у каријери дугој више од пет деценија.

- Драго нам је и пуно нам је срце што ћемо окупити на једном мјесту толико драгих пријатеља, са којима ћемо заједно свирати и присјетити се многобројних авантура. Сигурни смо да ће и публика уживати заједно са нама. Видимо се 10. септембра на Ташмајдану - поручили су чланови ЈУ групе.

Витоуз Влатко Стефановски истакао је да му је велика част што ће бити "дио спектакла", те да је позив да буде један од гостију "прихватио без размисљања.

- ЈУ групу пратим од мојих гимназијских дана. Ишао сам на њихове концерте у Универзалној сали у Скопљу и уживао у њиховом једноставном, али аутентичном рок изразу. Браћа Јелић су иконе ју-рока. Њихово трајање је за свако поштовање - изјавио је Стефановски.