latinica  ћирилица
10/08/2022 |  22:46 ⇒ 11/08/2022 | 07:11 | Аутор: АТВ

Голић: Додик нема проблем са сучељавањем са Тривићевом било гдје, на било коју тему

/Кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске/ Јелена Тривић, како вријеме више одмиче, а народ добија више прилике да је упозна, показује своје право лице једне особе склоне сплеткама, трачевима и једној врсти хвалисања која више приличи атмосфери на фудбалској утакмици него дами и професорки каквом жели да се прикаже, истакла је висока функционерка СНСД-а и министарка у Влади Српске Сребренка Голић.
Сребренка Голић - Фото: СРНА
Сребренка ГолићФото: СРНА

- Правити представу око тога на којој ТВ станици ће се десити дебата кандидата за предсједника, а поготово препричавати наводне трачеве, заиста не приличи некоме ко претендује да се бави озбиљним послом - истиче Голићева.

Голићева наглашава да је Јавни сервис Републике Српске упутио позив за дебату кандидатима, који ће /лидер СНСД-а и кандидат за предсједника Републике Српске/ Милорад Додик прихватити, а да је, како каже, Јелена Тривић очигледно била неспремна да се суочи на РТРС-у, па је онда брже-боље осмишљена представа са позивом БН телевизије.

- Додик сасвим сигурно нема проблем са сучељавањем са Јеленом Тривић на било коју тему, овдје се ради о принципијелном ставу СНСД-а да се не гостује на БН телевизији која већ годинама некритички фаворизује опозицију и проводи бруталну кампању мржње и према Милораду Додику лично, али и према свему што има везе са СНСД-ом. Међутим, Додик нема проблем да има дебату било гдје - појашњава Голићева.

Она је додала да се Милорад Додик и Јелена Тривић не могу поредити ни политички ни на било који други начин.

Голићева сматра да је Јавни сервис Републике Српске сигурно најпримјереније мјесто за такву врсту дебате, а да, како каже, сценарио који су осмислили власник БН-а и структуре које контролишу Јелену Тривић најбоље показује о каквом политичком миљеу се ради.

- Причати о поштењу, а предати себе у руке мрачних тајкунских структура које су Српском управљале у поратним годинама највећег безакоња, и играти као пијун медијских моћника на линку са страним агентурама, то најбоље показује о каквој се особи и политици ради. Умјесто озбиљних идеја и програма, трач, сплетке и увреде. Умјесто екипе образованих, стручних и референтних особа, екипа послушника, тајкуна и мрачњака. То је та алтернатива која се нуди - каже Голићева.