latinica  ћирилица
11/08/2022 |  08:23 | Аутор: РТРС

Пијан вукао возилом полицајца и нанио му повреде

Једно лица са подручја озренске општине Петрово ухапшено је након што је у алкохолисаном стању покренуло возило и полицајца, који је покушао да заустави, вукао стотињак метара.
ПУ Добој - Фото: СРНА
ПУ ДобојФото: СРНА

Ово лице контролисано је синоћ на регионалном путу у Карановцу када је утврђено да управља аутомобилом са 1,94 промила алкохола у организму, саопштено је из Полицијске управе у Добоју.

Након што му је саопштено да је лице ухапшено, оно је одгурнуло полицијског службеника, а потом стартовало и покренуло возило оглушивши се о све наредбе полицијског службеника.

Полицијски службеник је физичком снагом покушао да заустави лице и возило га је вукло око 100 метара.

Повријеђеном полицијском службенику указана је љекарска помоћ у Дому здравља "Озрен" у Петрову гдје су му констатоване лаке тјелесне повреде.

Из полиције су навели и да је увиђајем утврђено да је пожар помоћног објекта у Петрову, у којем су се налазила дрва за огрев, изазван највјероватније усљед неисправних електро-инсталација.

Пожар у објекту власништво лица чији су иницијали Г.И. локализовали су припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Петрово, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој.

Полиција је пријаву о пожару запримила јуче.

Полиција је исти дан у Броду ухапсила пјешака чији су иницијали С.Ђ. код кога је утврђено 2,16 промила алкохола у крви.