latinica  ћирилица
11/08/2022 |  08:54 | Аутор: СРНА

Рунић: Захваљујући Србији новчана помоћ пензионерима

Једнократна новчана помоћ пензионерима са пребивалиштем на подручју општине Дрвар у износу од 100 КМ реализује се захваљујући средствима из гранта Србије, рекла је начелница општине Душица Рунић.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

Рунићева је навела да је готово 1.000 корисника поднијело захтјев у првих 15 дана, иако је позив отворен 60 дана, односно до 14. септембра.

Она је додала да је општина Дрвар успјела постићи текућу ликвидност у протеклих годину дана захваљујући значајној материјалног подршци Србије.

- Иако и даље немамо инвестициони буџет, већ двије године заредом можемо помоћи нашем становништву. Прошле године набавком уџбеника за све ученике основне школе, а ове године пензионере. Најављена је и иницијатива за исплату једнократне новчане подршке младима са подручја наше општине - истакла је Рунићева за Срну.

Она је најавила да ће сутра бити објављен јавни позив за подршку пољопривредницима са подручја општине Дрвар.

- Реализација планова иде са закашњењем јер Општинско вијеће не одржава редовно сједнице и материјали стоје у просјеку више од шест мјесеци. Упркос кризним и изазовним временима, лошој политичкој атмосфери, успијевамо учинити позитивне кораке нашем становништву - каже Рунићева.

Одлуку о исплати једнократне новчане помоћи пензионерима донијело је Општинско вијеће на редовној сједници.