latinica  ћирилица
11/08/2022 |  08:56 | Аутор: СРНА

Рајилић: Још једна потврда да Суд БиХ уништава БиХ

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је данас да бјекство пресуђеног ратног злочинца, бившег команданта Трећег корпуса такозване Армије БИХ Сакиба Махмуљина из БиХ представља још једну потврду да правосуђе БиХ прави раздор и уништава БиХ.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

Она је истакла да је срамно и нечувено да пресуђени ратни злочинац не служи казну.

- Како је могуће да неко ко је пресуђен још у априлу до сада није у затвору, него да се креће ван граница БиХ и да иде у иностранство? - упитала је Рајилићева.

Она је додала да то значи да Суд БиХ ради према двоструким стандардима, јер када се ради о починиоцима кривичних дјела из српског народа одмах се реализују казне које се изричу, а када се ради о Бошњацима и другима, може да не важи пресуда и да се реализује онако како ко хоће.

- Срамно је и нечувено да пресуђени злочинац хода по Турској или било којој другој држави, а да није у затвору и не служи пресуђену казну. Суд БиХ треба потпуно укинути - истакла је Рајилићева за Срну.

Пресуђени ратни злочинац некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин напустио је БиХ и умјесто у затвор отишао је у Турску.