latinica  ћирилица
11/08/2022 |  09:24 | Аутор: СРНА

Усвојен закључак да Олимпијски центар "Јахорина" преузима Андрићград

Скупштина општине Вишеград усвојила је закључак који се односи на то да Олимпијски центар "Јахорина" преузима Андрићград.
Вишеград - Андрићград - Фото: СРНА
Вишеград - АндрићградФото: СРНА

Начелник општине Младен Ђуревић оцијенио је да је то веома добра одлука и за Вишеград и за Андрићград.

Одборници су током јучерашњег засједања, које је трајало 13 часова, разматрали, а потом и прихватили писмо намјере представника државног капитала у Андрићграду које се односи на пословање овог комплекса.

Размотрен је и Нацрт Споразума о даљем функционисању пруге Мокра Гора-Вишеград, те донијет низ одлука које се односе на кадровске промјене у јавним предузећима.

Ђуревић је рекао да су усвојени приједлози за чланове управних одбора, а да су повучене тачке за именовање начелника одјељења.

На сједници, која је прекинута касно синоћ, одборници су разматрали 40 тачака од интереса за општину, међу којима је било пословање Комуналног предузећа "Комуналац" и начин превазилажења финансијске кризе у којој се нашло ово предузеће.

Усвојен је и приједлог "Комуналца" о проширењу гробља у Косову Пољу, за шта ће средства бити предвиђена ребалансом буџета.

Ђуревић је рекао да је сједница након два одлагања започета, али нажалост прекинута у недостатку кворума.

- Већи број тачака које су биле на дневном реду је и усвојен - навео је Ђуревић.

Осма редовна сједница биће настављена данас на којој ће се разматрати тачка која се односи на мјесне заједнице, информација о буџету за 2021. годину, као и одлука општинске управе у вези са таксама у општини Вишеград.