latinica  ћирилица
11/08/2022 |  10:05 | Аутор: СРНА

Вулић: Смијешно је кад Турковићева дијели лекције

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да нико није учинио више да докаже колико је БиХ нефункционална и колико се крше процедуре као што је Бисере Турковић.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

Вулићева је навела да ако ико дестабилизује БиХ и крши процедуре то је Турковићева и нека демантује ако није истина и покаже колико пута је била на сједницама радних тијела, домова Парламентарне скупштине и Предсједништва?

- Када год Бисеру Турковић наруже у Сарајеву због гафова и 'пеглања' бизнис картице буџетских пара, она брже боље објави неки статус на друштвеним мрежама против Милорада Додика с циљем скретања пажње са њених многобројих афера - истакла је Вулићева за Срну коментаришући објаву Турковићеве на Фејсбуку да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик "има најмање права да дијели дипломатске лекције било коме".

Вулићева је констатовала да је Турковићева фасцинирана и опсједнута Милорадом Додиком и то је одавно јасно свима, али је заиста смијешно да "дипломатска ненавођена ракета коментарише ко може или не може да дијели дипломатске лекције".

- Предсједништво је њен уставни шеф и једино надлежно за вођење спољне политике БиХ, а Турковићева је извршилац онога што они одлуче, а не обратно. То је ваљда требало да научи за вријеме свог мандата током којег је дипломатским гафовима и самоиницијативним иступима нанијела огромну штету и срамоту по БиХ, али и напунила своје џепове буџетским новцем - истакла је Вулићева.

Вулићева је истакла да језик дипломатије сигурно није онај којим Турковићева кобајаги говори, а народни језик је онај који она нити познаје нити може да разумије јер с народом, било којим у БиХ, она нема никакве везе.

Осврнувши се на објаву Турковићеве да је Додик под санкцијама САД и Велике Британије, те да је "идентификован као пријетња миру у резолуцију Бундестага", Вулићева је рекла да је Милорад Додик миљеник Бунденстага, Америке и Енглеске, онда би имао и некретнине диљем свијета као што их има мизантроп Бисера Турковић, а не би био под санкцијама.

- За њену информацију Милорад Додик је миљеник народа који представља и који му више од деценију и по указује огромно повјерење. О таквом повјерењу бирача озлојеђена Бисера може само да сања заједно са својим идејним вођом Бакиром Изетбеговићем - закључила је Вулићева.