latinica  ћирилица
11/08/2022 |  11:13 ⇒ 11:15 | Аутор: Б92

Монтреал: Подбацили сви фаворити

Незапамћени порази сва три носиоца догодили су се на Мастерсу у Монтреалу.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Послије пораза Данила Медведева од Ника Кирјоса и Карлоса Алкараса од Томија Пола, ван турнира је и трећи носилац Грк Стефанос Циципас.

Он је поражен од 82. играча свијета Британца Џека Дрејпера са 7:5, 7:6 (4), па се тако први пут још од Индијан Велса 1999. године догодило да прва три носиоца на једном Мастерсу изгубе у својим првим мечевима на турниру.

Двадесетогодишњи Дрејпер је успут уписао прву побједу над Топ 10 играчем, а против Циципаса је у 123 минута игре показао заиста одличан тенис.

- Ово је разлог зашто радим толико напорно, живим за вечери попут ове. Прошле недјеље у Вашингтону, мој тренер и ја смо мислили да вјероватно нећу бити овдје. Планирали смо недјељу дана тренинга, како бих стекао самопоуздање. Ипак, исплатило се што смо дошли - каже Дрејпер који је у главни жријеб стигао из квалификација.

Каже да се није посебно спремао за Циципаса.

- Нисам имао неки посебан план. Мислио сам да је битно само да играм добар тенис да бих побиједио Стефаноса. Није без разлога у самом врху. Угледао сам се на њега, сјајно је било изаћи на терен и показати се на прави начин - додао је Британац који у наредном колу игра против Гаела Монфиса.