latinica  ћирилица
11/08/2022 |  11:30 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

У акцији МУП-а Српске ухапшени Лубура и Рогуљић (ФОТО/ВИДЕО)

Полицијски службеник Недељко Лубура и Бојан Рогуљић ухапшени су у полицијској акцији коју спроводи МУП Републике Српске на подручју Бањалуке, незванично сазнаје РТРС. Полиција у Бањалуци претреса локације које користе ова лица.
Полиција у мотелу "Језеро" у Трну - Фото: РТРС
Полиција у мотелу "Језеро" у ТрнуФото: РТРС

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе данас у Бањалуци лица Н.Л. и Б.Р. из Бањалуке због постојања основа сумње да су починили више кривичних дјела.

Из МУП-а Српске наводе да се ухапшени сумњиче да су извршили кривична дјела организовани криминал, помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

 - С обзиром да је лице Н.Л. припадник Службе за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а, биће суспендован и против њега ће бити поднесен захтјев за спровођење унтрашњег поступка - наводе из МУП-а.з МУП-а наглашавају да је ова оперативна активност реализована захваљујући сарадње МУП-а Српске и Европола.

 

Лубура и Рогуљић биће предати поступајућем тужиоцу у законском року, саопштено је из Тужилаштва БиХ по чијем налогу је извршена акција.

Из Тужилаштва наводе да ће поступајући тужилац испитати осумњичене и донијети одуку о даљим активностима, те да су у оквиру ове акције извршени и претреси на подручју Бањалуке.