latinica  ћирилица
11/08/2022 |  12:13 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Бошњачко-муслиманске полуге опструишу истину

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да бошњачко-муслиманске политичке полуге настављају да опструишу истину, правду и правичност када су у питању ратни злочини над српским народом, а примјер ратног злочинца Сакиба Махмуљина је врло илустративан у том смислу.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Новаковић Бурсаћ је изјавила Срни да је примјер Махмуљина илустративан првенствено због тога што му је за многобројне стравичне злочине на подручју Озрена, послије дугогодишњег одуговлачења по правосуђу БиХ, досуђена срамотно мала затворска казна чије одслужење успијева да избјегне.

Према њеним ријечима, када је требало дочекивати и командовати муџахединима, Махмуљин је био врло "храбар", док пред наговјештајем извршења и те минималне правде бјежи као посљедња кукавица.

Новаковић Бурсаћ је рекла да ове чињенице још једном потврђују да наметнуто правосуђе на нивоу БиХ није имало и нема циљ да се успостави правда и правичност када су у питању ратни злочинци над Србима.

Све то, додала је, указује да на бошњачко-муслиманској страни нема спремности ни жеље за суочавање са прошлошћу, него да синхронизовано раде на одржању искривљене слике о прошлом рату у сврху испуњења политичких циљева и задатака постављеним прије почетка рата у БиХ.

Она је истакла да је превише примјера који наводе на закључак да се не можемо поуздати у правосуђе и друге институције на нивоу БиХ када је у питању успостављање правде и откривање истине о протеклом рату.

- То значи да морамо више уложити и боље радити како би наше институције, удружења и појединци систематизовали податке, очували истину и одбранили се од истих нападача који у овом времену дјелују ка истом циљу као у рату, само што сад као оружје користе опструкције и лажи - закључила је Новаковић Бурсаћ.

Пресуђени ратни злочинац некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин напустио је БиХ и умјесто у затвор отишао је у Турску.