latinica  ћирилица
11/08/2022 |  12:25 ⇒ 13:36 | Аутор: РТРС

Додик: Мала и средња предузећа имаће сву подршку институција у Српској

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су мала и средња предузећа веома важна за развој привреде и имају сву подршку институција у Српској.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Већ неколико годину заредом Влада Републике Српске даје подстицаје нашим предузећима за дигитализацију и онлајн пословање, а ове године је издвојено више од милион марака подршке како би унаприједили своје пословање - навео је Додик на свом Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Он је истакао да ће јавни позив, који је објавило Министарство привреде и предузетништва Републике Српске, бити отворен до 25. августа, а у зависности од броја заинтересованих, овај фонд ће бити и коригован.

- Желимо да се наша предузећа што прије дигитализују и тако буду што конкурентнија на домаћем, као и на међународном тржишту - истакао је Додик.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је јуче јавни позив за додјелу око милион КМ подстицаја за мала и средња предузећа у Српској.

Циљ је да се пружи подршка јачању, развоју, промоцији и динамичнијем расту малих и средњих предузећа у Републике Српске.