latinica  ћирилица
11/08/2022 |  12:39 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Шпирић: Странци сугерисали опозицији да не отвара полемике са Додиком о патриотским темама

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је да је група међународних инструктора који осмишљавају изборну кампању опозиције у Републици Српској након сондирања јавног мњења, сугерисала руководству СДС-а и ПДП-а да не отвара полемике са лидером СНСД-а Милорадом Додиком о национално-патриотским темама, јер их, према њиховом узорку, јавност не доживљава као патриоте.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је рекао да је овим опозиционим партијама сугерисано да отварају економске теме.

Према његовим ријечима, СДС и ПДП ових дана, док рецесија куца на врата најмоћнијих земаља Европе и свијета, излазе са обећањима да ће, ако побиједе на изборима у октобру, народ јести златним кашикама, стопа економског раста бити седам одсто годишње, а просјечне плате од 1.800 до 2.000 КМ.

- И ако су, надам се, свјесни да хлађење мотора глобалне економије, код малих економских играча производи халуцинације типа њиховог обећања. Отуда не чуди, како рече један високопозиционирани СДС-овац, што је /лидер СДС-а/ Мирко Шаровић, приликом дружења са /потпредсједник ПДП-а/ Јеленом Тривић, свјестан терета рекао - "Е, моја Јелена, ја остарио, а ти нејачка за ове изазове" - навео је Шпирић.