latinica  ћирилица
11/08/2022 |  13:11 ⇒ 13:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Славку Штимцу награда за животно дјело "Павле Вуисић"

На популарним "Филмским сусретима" - 57. Фестивалу глумачких остварења играног филма, који ће бити одржани на Љетњој позорници у Нишу од 20. до 26. августа, публика може да погледа светске премијере остварења "Комедија на три спрата" и "Вучје бобице" и нишке премијере филмова "Хероји радничке класе", "Страхиња Бановић", "Гејм", "Усековање" и "Хероји", пише на сајту ФЦС.
Славко Штимац (Фото: Танјуг/ Јадранка Илић) -
Славко Штимац (Фото: Танјуг/ Јадранка Илић)

Свечано отварање јединог фестивала посвећеног глумачкој професији, биће одржано у суботу, 20. августа, када ће Славку Штимцу бити додијељена награда за животно дјело "Павле Вуисић".

Жири, који ће одлучити о наградама међу којима су најважније Гран-при "Наиса", "Цар Константин" и "Царица Тедора", чине председница Бранкица Зорић-Васовић и чланови Петар Божовић и Душан Премовић.

Умјетничка директорка фестивала је Лјиљана Благојевић, а нови предсједник Удружења филмских глумаца Србије Растко Јанковић је нови члан Савјета фестивала.

Директор фестивала је Срђан Савић, директор Нишког културног центра, а селекциону комисију чине Љиљана Благојевић, Дејан Дабић и Огњен Ракчевић.