latinica  ћирилица
11/08/2022 |  16:14 ⇒ 16:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Абазовић најавио имена оних који дестабилишу Црну Гору

Црногорски премијер Дритан Абазовић данас је најавио да ће 19. августа, на дан гласања у парламенту о (не)повјерењу његовој влади, побројати имена оних који дестабилишу Црну Гору зарад личних финансијских интереса.
Дритан Абазовић (Фото: Танјуг/ Ристо Божовић) -
Дритан Абазовић (Фото: Танјуг/ Ристо Божовић)

Истакао је и да европску Црну Гору дестабилишу они који нису могли да постигну резултате протеклих 30 година.

Поручио је да ће наставити борбу за слободну Црну Гору.

- Рука правде неће стати. Имаће неко да настави ову борбу и да изведу до краја. Радује ме да је престала прича о Темељном уговору и да причају о криптованим телефонима. Имамо сви коња за трку, а изјава уредника (хрватског недјељника) Национала треба да брину оне који данас пишу о мени. (Иво) Пуканић је жртва шверцера цигарета и из наше земље - рекао је премијер у разговору са новинарима приликом обиласка ватрогасаца на локацији Дражин врх.

Поново је негирао да је тражио криптовани телефон од криминалних кланова.

- Знамо за кога ради Мпортал. Мене не занимају обрачуни са клановима, а ова држава има приоритет да се одбрани од једног клана који је активан и који дестабилише Црну Гору. 19. августа ћу побројати имена који дестабилишу Црну Гору - навео је.

Криптовани телефон је, каже, добио од пријатеља који није члан криминалне групе.

- Никад га нисам користио јер је за мене компликован. Пријавио сам Управи полиције да га посједујем - казао је Абазовић, пренио је портал подгоричког Дана.

О недавном боравку у Дубровнику и шетњи Страдуном са бизнисменом Ратком Кнежевићем, Абазовић каже да му је било задовољство да размијени мишљење са неким ко је, како је рекао, веома добро информисан.

- Разговарао сам са доста људи који су били у Црној Гори као и са породицама из Дубровника. Треба да правимо мостове сарадње и да развијамо односе - навео је Абазовић.