latinica  ћирилица
11/08/2022 |  18:16 ⇒ 18:17 | Аутор: СРНА

Аулић: Говедарица једино досљедан у ширењу лажног предизборног оптимизма

Члан Главног одбора СНСД-а Саша Аулић истакао је да Вукоту Говедарицу не треба преозбиљно схватати, јер је ријеч о особи која ће остати упамћена по томе што се на бањалучком Тргу Крајине самопрогласила за предсједника Српске, упркос изборном поразу.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

- Исте вечери и Јелена Тривић заклела се да неће ући у Народну скупштину Републике Српске, али је и то обећање убрзо изневјерено. Говедарица, заједно са Тривићевом и другим вођама опозиције, остаће упамћен и по бесрамном кориштењу породичне трагедије у предизборне сврхе, у чему је учествовао 2018. године - рекао је Аулић.

Он је оцијенио да једино у чему је Говедарица досљедан јесте ширење лажног предизборног оптимизма који служи за самоохрабривање опозиције која је свјесна сопственог имиџа и расположења грађана.

- И тада је, као и данас, на сва звона говорио о убједљивој побједи опозиционих кандидата, о наводном страху и паници у СНСД-у, као и о неминовном поразу. И тада су, као и данас, имали своја истраживања на основу којих су могли наслутити исход, баш као што могу и данас, само што резултате не смију да саопште јавно - рекао је Аулић.

Ипак, истакао је Аулић, најсмијешније од свега је слушати како се Милорад Додик, који је 2018. освојио 370 хиљада гласова, боји дуела са Јеленом Тривић која је у Народну скупштину Републике Српске прошла са компензационе листе и пет хиљада гласова.

- Ако је и од Говедарице, превише је! - закључио је Аулић.