latinica  ћирилица
11/08/2022 |  19:05 ⇒ 23:02 | Аутор: РТРС

Лубура и Рогуљић скривали припадника клана из Црне Горе? (ВИДЕО)

Полиција Српске поново у акцији. На подручју Бањалуке ухапшени су полицијиски службеник Недељко Лубура и Бојан Рогуљић, син привредника Славка Рогуљића.
Полиција у мотелу "Језеро" у Трну - Фото: РТРС
Полиција у мотелу "Језеро" у ТрнуФото: РТРС

Ухапшени су због сумње у умијешаност скривања лица са Интерполове потјернице након извршеног кривичног дјела.

У Бањалуци и Лакташима извршени су и претреси објеката које користе Лубура и Рогуљић.

Овом акцијом МУП Српске је још једном послао поруку да нема недодирљивих и да је закон исти за све.

Недељко Лубура и Бојан Рогуљић терете се да су пружали заштиту припаднику једног од злогласних кланова из Црне Горе који се, како незванично сазнајемо, терети за извршење тешких кривичних дјела. Лубура и Рогуљић предати су у надлежност Тужилаштва БиХ.

- Ухапшени су због постојања основа сумње да су починили више кривичних дјела, прије свега кривичних дјела организовани криминал, помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дјела као и кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења. Оно што можемо још рећи је да се ова оперативна активност управо проводи захваљујући сарадњи МУП-а Републике Српске са ЕУРОПОЛ-ом - навела је Мирна Миљановић, начелница Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Републике Српске.

Незванично, отварањем Скај апликације коју су користили осумњичени за друга кривична дјела дошло се до имена Лубуре и Рогуљића.

Из Тужилаштва БиХ рекли су да ће осумњичени у законском року бити предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати и донијети одлуку о даљим активностима.

Из Министарства унутрашњих послова раније су упозорили да неће бити заштићен ниједан полицијски службеник који не буде поштовао закон. Тако ће бити и овај пут. Приведени полицијски службеник биће суспендован и биће поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка.

- Министарство унутрашњих послова Републике Српске наставиће примјену принципа нулте толеранције на криминалне и коруптивне радње припадника МУП-а. Нулта толеранција односи се и на понашања која на било који начин шкоде угледу Министарства - поручио је раније министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Сви они који су се дрзнули да "укаљају" углед полиције и плаву униформу - санкциони су. Подсјећамо, да су крајем јула ове године, након спроведеног дисциплинског поступка, због злоупотребе, прекорачења овлашћења и нарушавања угледа - без посла остала три инспектора.