latinica  ћирилица
12/08/2022 |  07:38 | Аутор: РТРС

Одвијање саобраћаја без посебних ограничења

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја и посебних ограничења, уз повољне услове за вожњу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

На дионици магистралног пута кроз Лакташе због манифестације "Лакташко љето" данас и сутра од 18.00 до 2.00 часа саобраћај ће бити обустављен на магистралном путу кроз Лакташе, а возила ће се преусмјерити на алтернативне правце.

Обустава ће бити за сва возила, осим за хитне службе, од раскрснице за скретање у Улицу Младена Стојановића до ракрснице кружног тока /Крађорђева улица/.

Измјене у одвијању саобраћаја због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Крупац-Богатић на ентитетској линији, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Коњевић Поље-Милићи, Ивањска-Шарговац, Приједор-Козарац, Теслић-Подјезера и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Теслић-Подјезера, па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалним путним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

До повремених получасовних обустава саобраћаја због деминерских радова долази на дионицама Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина и то од 8.00 до 14.00 часова радним данима, те у мјесту Горњи Божинци на путу Поље-Подновље.

На путном правцу Станић Ријека-гранични прелаз Брод креће се превоз вангабаритног терета, па из АМС-а моле возаче да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се због изградње кружног тока у близини Брадине на магистралном путу Тарчин-Коњиц у ноћним часовима саобраћа наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима.

Радови се изводе и на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћа претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Спорије због радови вози се путним правцима Бихаћ-Босански Петровац /дионица Рипач-Дубовско/, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.

Када је ријеч о граничним прелазима, у БиХ повремено долази до појачане фреквенције возила, али задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Из АМС-а напомињу да је на граничним прелазима ситуација са чекањима на прелазак границе изузетно промјенљива, па возаче моле за стрпљење.