latinica  ћирилица
12/08/2022 |  08:13 ⇒ 08:16 | Аутор: СРНА

Милићи: Магдалена Јовић представила прву збирку поезије

У Милићима је промовисана збирка поезије талентоване младе пјесникиње из овог мјеста Магдалене Јовић "Све што сам хтјела да кажем, а нисам" у којој се налази 81 пјесма написана дубоко из душе.
Промоција збирке поезије Магдалене Јовић "Све што сам хтјела да кажем, а нисам" - Фото: СРНА
Промоција збирке поезије Магдалене Јовић "Све што сам хтјела да кажем, а нисам"Фото: СРНА

Ова осамнаестогодишњакиња написала је више од 100 пјесама, а након завршеног трећег разреда средње школе одлучила је да је право вријеме да свјетло дана угледа њена прва књига.

- Почела сам да пишем прозу у основној школи, гдје су ми наставници српског језика, када су видјели моје писмене саставе, рекли да имам талента за писање и то ми је била сатисфакција да наставим озбиљније да се бавим тиме - изјавила је Јовићева синоћ након промоције.

Она је рекла да је од прозе у средњој школи прешла на поезију којом се озбиљније бави и у слободно вријеме, а и интересантнија је јер у њој може да се пронађе свако.

Јовићева је додала да инспирацију проналази у окружењу, међуљудским, љубавним, пријатељским односима, у разним занимљивим ситуацијама, посматрајући са стране лица која не познаје, након чега описује ситуацију у којој су се нашли.

Она је захвалила предсједнику Компаније "Боксит" Рајку Дукићу, општини Милићи и професорима који су финансијски помогли излазак њене прве књиге, те својим родитељима, брату и пријатељима из школе који су јој у свакој ситуацији били подршка.

Јовићева је истакла да и у будућности планира да се бави писањем и да је неке од пјесама које није уврстила у ову збирку оставила за наредне пројекте.

Збирку поезије "Све што сам хтјела да кажем, а нисам", објавила је зворничка издавачка кућа "АС оглас", чији је директор Дејан Спасојевић рекао Срни да му је драго што се појављују млади пјесници и писци, а Магдалена Јовић је аутор који је снагом и љепотом неизреченог донијела своје прво литерарно остварење.

Рецензент књиге и предсједник Књижевног клуба "Луча" из Власенице Аћим Тодоровић рекао је Срни да је поезија Јовићеве много зрелија у односу на једну осамнаестогодишњакињу, те да је сада званично постала члан овог књижевног клуба.

Пјесме "Прољећне игре", "Први плес", "Ја чекам" и многе друге, публици су синоћ у амфитеатру Средњошколског центра "Милутин Миланковић" представили школски другови младе пјесникиње, а водитељ програма био је ученик Никола Лазаревић.