latinica  ћирилица
12/08/2022 |  08:26 ⇒ 08:27 | Аутор: sputniknews.com

Амерички медији: ФБИ код Трампа тражио документа о нуклеарном оружју

Агенти ФБИ тражили су приликом претреса дома бившег америчког предсједника Доналда Трампа повјерљива документа повезана у вези са нуклеарним оружјем, објавио је Вашингтон Пост позивајући се на добро упућене изворе.
ФБИ испред Трампове куће (Фото: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH) -
ФБИ испред Трампове куће (Фото: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH)

Није познато какву врсту информације је ФБИ тражио ни да ли су таква документа пронађена у Трамповој кући у Палм Бичу на Флориди, додаје амерички лист.

Министарство правде затражило је од истражног судије да објави запечаћен налог којим се одобрава претрес Трамповог имања како би јавност сазнала више информација о томе шта су истражитељи тражили, преноси Ројтерс.

Претрес Трампове куће обављен је у оквиру истраге о томе да ли је бивши амерички предсједник незаконито уклонио документа из Бијеле куће приликом напуштања функције 2021. године.

Извор упознат са истрагом рекао је да су агенти ФБИ изнијели десет кутија из Трамповог дома током претреса.

Трамп: Моји адвокати у потпуности сарађују

Трамп је изјавио је да његови адвокати и правни заступници у потпуности сарађују након што је амерички савезни тужилац Мерик Гарланд објавио саопштење у којем потврђује да је ФБИ претражио Трампово имање.

Гарланд је навео да су федерални агенти претражили имање бившег предсједника на Флориди, како би испитали да ли је незаконито уклонио записе из Бијеле куће док је одлазио са функције.

Гарланд је рекао да је лично одобрио одлуку о претресу Трампове куће, пренио је Ројтерс.

Такође је навео да је Министарство правде затражило од суда да отпечати налог за претрес који је поднијет у оквиру истраге због, како се наводи, значајног јавног интереса, пренео је Танјуг.