latinica  ћирилица
12/08/2022 |  08:29 ⇒ 08:34 | Аутор: sputniknews.com

Бразилка побиједила најбољу тенисерку свијета

Бразилска тенисерка Беатриз Хадад Маја (23) направила је велико изненађење у осмини финала Роџерс купа у Торонту гдје је побиједила је најбољу играчицу свијта Игу Швјонтек.
Беатриз Хадад Маја (Фото: EPA-EFE/EMILIO NARANJO) - Фото: илустрација
Беатриз Хадад Маја (Фото: EPA-EFE/EMILIO NARANJO)Фото: илустрација

Јужноамериканка, тренутно 24. на ВТА листи, послије три сата велике борбе елиминисала је Пољакињу резултатом 6:4, 3:6, 7:5.

- Можда ћу сљедећи пут успјети да нађем боља рјешења и будем сигурнија, чак и ако ми услови не одгoварају. Направила сам пуно грешака које нисам смјела - признала је Швјонтекова послије меча.

Тешко ми је било да пронађем ритам, каже Ига, вјероватно зато што је она љеворука, а ја се нисам прилагодила на њен сервис.

- Плус ветар. Мислим да бих играла боље без вјетра, мећутим, баш је јако дувао - додала је Ига и поручила да ће се поправити до сљедећег турнира.

У прва два сета обје играчице су по једном одузеле сервис противници, док је у одлучујућем трећем, који је трајао 71 минут, Швојонтек дошла до брејка већ у првом гему.

Бразилка је узвратила, освојила је четири од наредних пет гемова и повела је са 4:2, али се Пољакиња није предавала и новим брејком вратила је егал резултат – 4:3.

Ипак, Хадад Маја је након пропуштене меч лопте у десетом гему на сервис ривалке у 12. искористила четврту меч лопту и у четвртфиналу игра са Швајцаркињом Белизом Бенчић.