latinica  ћирилица
12/08/2022 |  08:39 ⇒ 09:24 | Аутор: РТРС

Расписан конкурс за субвенције каматне стопе на стамбене кредите

Министарство породице, омладине и спорта расписало је данас конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове.
Субвенције каматне стопе на стамбене кредите (Фото: Влада Српске) -
Субвенције каматне стопе на стамбене кредите (Фото: Влада Српске)

На конкурс мгу да се пријаве лица која су: 

- закључила уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању имају до навршених 35 година живота;

- судужник као брачни партнер лицу које је закључило уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, а у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању судужник има до навршених 35 година живота (у том случају пријаву на конкурс подноси судужник);

• имају мјесто пребивалишта у Републици Српској.

Конкурс је отворен до 12.9.2022. године, а апликациона форма за подношење захтјева за додјелу субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове може се преузети на сајту Владе Републике Српске.

На конкурс се не пријављују лица која су већ корисници субвенције камaтне стопе по датом стамбеном кредиту, јер једном додијељена субвенција важи до краја отплате кредита.