latinica  ћирилица
12/08/2022 |  10:01 | Аутор: РТРС

Ухапшен због пуцања из ватреног оружја

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка лишили су слободе лице Б.М. из Градишке, које се сумњичи да је у току ноћи 10/11.08.2022. године у мјесту Јабланица, град Градишка испалило више хитаца из ватреног оружја.
Хапшења - Фото: СРНА
ХапшењаФото: СРНА

- Oперативним радом на терену полицијски службеници су дошли до сазнања да је лице Б.М. током боравка у мјесту Јабланица, град Градишка испалило неколико хитаца из ватреног оружја што је снимило и накнадно објавило на свом Instagram профилу. Наведено лице је лишено слободе, те је полицијским службеницима добровољно предало мобилни телефон са којим је снимљен наведени догађај. Даљим радом дошло се до сазнања да је ватрено оружје лицу Б.М. уступило и дало на употребу лице Г.Л. из Козарске Дубице, које је полицијским службеницима добровољно предало ватрено оружје-војну пушку - наведено је у саопштењу ПУ Градишка.

Сви пронађени и одузети предмети су депоновани у депозит Основног суда у Градишци, те ће исти послужити као доказ у кривичном поступку.

О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, под чијим надзором се предузимају све даље мјере и радње, а по комплетирању предмета против лица Б.М. слиједи подношење извјештаја надлежном тужилаштву за почињена кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и угрожавање сигурности', а против лица Г.Л. слиједи подношење извјештаја надлежном тужилаштву за почињена кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.