latinica  ћирилица
12/08/2022 |  10:57 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Четири лица лишена слободе у акцији "Полиса" (ВИДЕО)

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Полицијском управом Бијељина, а под надзором Републичког јавног тужилаштва, спроводе оперативну акцију кодног назива "Полиса" у оквиру које су досад слободе лишена четири лица и извршени претреси на неколико локација на подручју Бијељине.
Полиција Српске - Фото: СРНА
Полиција СрпскеФото: СРНА

У овим активностима слободе су лишена лица иницијала С.Б., С.П., С.В. и А.П. због сумње да су током ове године у саставу криминалне организације починили 46 кривичних дјела на штету осигуравајућих друштава у БиХ и Србије.

Како сазнајемо ухапшене су: Славица Бојић, Славица Пековић, Сања Видаковић и Ана Продановић.

Лица лишена слободе се сумњиче да су починила кривична дјела "Удруживање ради вршења кривичних дјела" и "Извршење кривичних дјела у саставу криминалног удружења", а у вези са кривичним дјелима неовлаштено кориштење личних података, превара и фалсификовање исправе.

У току је криминалистичка обрада лица лишених слободе, а истрага у овом предмету се наставља.

С обзиром да је лице А.П. полицијски службеник Полицијске управе Бијељина, иста ће бити суспендована и против ње ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка, саопштено је из МУП-а Српске.