latinica  ћирилица
12/08/2022 |  13:11 | Аутор: РТРС

Борац сутра у гостима код Слободе до треће узастопне побједе

Фудбалери Борца сутра гостују у Бановићима, а противник је Слобода из Тузле. Бањалучани ће покушати да остваре трећу узастопну побједу у М:тел Премијер лиги БиХ.
Конференција за новинаре ФК Борац - Фото: РТРС
Конференција за новинаре ФК БорацФото: РТРС

Побједама против Посушја и Игмана, фудбалери Борца поправили су лош утисак са почетка сезоне, и оно што је врло битно у та два сусрета нису примили гол. Сада Бањалучане очекује утакмица против Слободе , која ће бити одиграна у Бановићима, гдје Тузлаци играју своје домаће утакмице до завштеку радова терена на “Тушњу“.

Биће то прилика Борцу да се настави побједничка серије и освоје нова три бода.

- Ми смо као домаћини изгубили од Сарајева, а Тузла Сити је играла неријешено са Слободом 0:0, а онда је Тузла савлада Сарајево са 5:1. Зато сам и рекао да јако поштујем ову лигу и да је доста уједначена, из кола у коло доказује да сам био у право када сам рекао да овдје нема унапријед уписаних ни бодова ни побједа јер свако може сваког да добије – рекао је тренер Борца Ненад Лалатовић.

Борац ће у наставку сезоне бити јачи за Николу Нинковића, некадашњег фудбалера Ђенове и Емполија, који је са екипом одрадио у први тренинг. Нинковићу ће требати времена да уђе у фрому, па се његв деби у црвено-плавом дресу очекује за 15-ак дана.

Утакмица у Бановићима, Борац – Слобода, почиње од 17 часова.

Послије четири одиграна меча, Бањалучани су на трећој позицији са седам бодова, три мање од водећег Широког, док је Слобода освојила бод из двије утакмице и налази се на деветом мјесту на табели.