latinica  ћирилица
12/08/2022 |  14:22 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

Љевнаић: Од ски центра "Игришта" зависиће најмање 2.000 радних мјеста

Олимпијски центар "Јахорина" ће у ски-центру "Игришта" код Власенице запослити најмање 100 људи, а индиректно ће од његовог рада зависити најмање 2.000 радних мијеста, изјавио је директор Олимпијског центра Дејан Љевнајић.
Радован Вишковић у посјети ски центру Игришта - Фото: СРНА
Радован Вишковић у посјети ски центру ИгриштаФото: СРНА

Радове на скијалишту "Игришта" данас су са Љевнаићем посјетили премијер Републике Српске Радован Вишковић, предсједик Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек и начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

Радови су почели прије нешто више од мјесец дана, а данас је дефинисана траса гасификације ски-центра "Игришта", саопштено је из Олимпијског центра.

Љевнаић је рекао да постоји велика шанса да се на Игриштима направи најбољи и најмодернији ски-центар у ширем региону.

- Ски-стазе градимо по ФИС стандардима с циљем могућности одржавања такимичења у скијању на највећем свјетском рангу. Велика предност је и стратешки добар положај и близина аеродрома у Тузли - истакао је Љевнаић.

Према његовим ријечима, овај крај ће имати многобројне бенефите од покретања ски-центра, што се може видјети и на примјеру Јахорине претходних година.

- Власеница и Хан Пијесак ће добити нове инвеститоре, нова радна мјеста у хотелијерству, туризму и производњи домаће хране. Само ми, као Олимпијски центар, ћемо у пословној јединици `Игришта` запослити најмање 100 људи, а индиректно ће од нашег рада зависити најмање 2.000 радних мијеста - указао је Љевнаић.

Љевнаић је додао да је Влада Републике Српске, превођена Вишковићем, препознала значај, усвојила пројекат и обезбиједила гаранцију за изградњу овог ски-центра, а велику захвалност дугује и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који од самог почетка подржава све њихове идеје.

На ски-центру "Игришта" планирана је изградња двије ски-стазе, жичаре, систем за осњежавање који ће гарантовати најмање 120 сњежних дана, језеро за вјештачко осњежавање капацитета 30.000 метара кубних, покретне траке, тјубинг стазе и забавни садржај у виду мини зип лајна, као и изградња паркинга и свих пратећих садржаја неопходних за фукционисање једног ски-центра.

Ово ће бити ски-центар идеалан за дневне и викенд туристе, а својим добрим стратешким положајем ће бити одлично мјесто за одмор и рекреацију.