latinica  ћирилица
12/08/2022 |  15:10 ⇒ 15:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Курти више никога не може да обмане

Колико год да се трудио да прикрије своје зле намјере, јасно је да је предсједник Привремених приштинских институција Аљбин Курти спреман на све, очигледно упоран у покушају да изазове нестабилности и сукобе, због чега су све информације које стижу о планираном насиљу и ликвидацијама Срба на сјеверу изузетно забрињавајуће, саопштио је данас министар одбране Србије Небојша Стефановић.
Небојша Стефановић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Небојша Стефановић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Како се наводи, Стефановић је оцијенио да је својом данашњом изјавом Аљбин Курти само потврдио да је предсједник Србије Александар Вучић с правом забринут због информација да се припремају ликвидације Срба на сјеверу Косова и Метохије.

Јасно је да Курти не може да прикрије своје истинске намјере према Србима који живе на Косову и Метохији, на својим вјековним огњиштима и боре се за свој опстанак у нашој јужној покрајини, када их назива криминалним бандама, оцијенио је Стефановић.

Он сматра да тешка и изазовна времена која су пред нама захтјевају сву снагу Србије на челу са предсједником Вучићем да би се сачували мир и стабилност, али и да би се послала јасна порука да таква Србија неће дозволити нови погром свог народа.

Стефановић наводи да је сувишно коментарисати Куртијеве хвалоспјеве које износи о самом себи, док се дичи да је, како каже, "човјек наде, напретка, мира и економског развоја", у тренутку када, тврди, чак 400.000 људи на КиМ живи са једним евром дневно и када економска ситуација никад није била лошија.

- Не успијева Курти више да обмане чак ни Албанце на КиМ, а све мање и међународну заједницу, чија порука коначно постаје све јаснија - Заједница српских општина мора да се формира. Наравно, у складу са Бриселским споразумом, онако како су двије стране потписале 2013. године уз гаранције Европске уније - поручио је Стефановић.