latinica  ћирилица
12/08/2022 |  15:57 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Трамп: Наводи о нуклеарном оружју су лаж

Бивши предсједник САД Доналд Трамп саопштио је данас да је "питање нуклеарног оружја лаж", реагујући на писање Вашингтон поста о томе да су агенти Федералног истражног бироа тражили документе о нуклеарним стварима када су претресли Трампов дом на Флориди.
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW)

Није јасно да ли су такви документи пронађени на Трамповом имању у Палм Бичу, пише лист. Ројтерс није могао да потврди извјештај из независних извора.

Трамп је објавио на својој друштвеној мрежи да је "питање нуклеарног оружја лаж" и изједначио то са контроверзама у вези са Русијом, истрагом коју је водио специјални савјетник Роберт Милер и своја два импичмента.

- Умијешани су исти одвратни људи - написао је Трамп.

Он није представио никакве доказе за тврдњу да су поменути наводи "лаж" нити за своју тврдњу да су докази можда подметнути.

- Зашто ФБИ не би дозволио да се инспекција имања Мар а Лаго обави у присуству нашег адвоката или других? - упитао је бивши предсједник САД.

Трампово имање претресено је у оквиру истраге о томе да ли је бивши предсједник премјестио документе из Бијеле куће када је у јануару 2021. године отишао са функције. У Министарству правде вјерују да је дио документације повјерљив.