latinica  ћирилица
12/08/2022 |  16:20 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Све спремно за Српска опен (ВИДЕО)

Све је спремно за почетак 20. издања тениског Челенџер турнира Српска опен који ће ове године бити одржан од 22. до 28.августа.
Српска опен 2022. - Фото: РТРС
Српска опен 2022.Фото: РТРС

И ове године један од медијских покровитеља је Радио телевизија Републике Српске.

Очекује се изузетно квалитетан турнир.

С четири континента из 24 земље долазе играчи, распоређени од 242. до 308.мјеста на АТП листи.

У главном дијелу наступиће 32 тенисера, а у квалификацијама 24.

Предсједник Тениског савеза Републике Српске и директор турнира Драшко Милиновић на првој конференцији за медије уочи овогодишњег турнира истакао је да припреме теку планираном динамиком, те да ће све бити спремно до почетка квалификација.

- Припреме протичу у најбољем реду и све ће бити спремно за крај августа. Као што знате, у договору са АТП ове године помјерен је датум одржавања турнира и биће одигран од 22. до 28. августа. Надамо се лијепом времену, како би све ово што планирамо да урадимо у Националном тениском центру прошло у најбољем могућем реду, те смо увјерени да ћемо гледати врхунски тенис у Бањалуци - истакао је Милиновић.

Секретар Тениског савеза Републике Српске Драган Драгичевић такође се захвалио институцијама на свесрдној помоћи, али и генералном спонзору, компанији М:тел.

Он је присутне упознао са тенисерима који ће крајем августа стићи у град на Врбасу, како би се представили бањалучкој публици.

- У главном турниру биће 32 играча, пласирана од 242. до 308. мјеста. Тренутно најбоље пласирани играч је Лоренцо Ђустино из Италије (242. мјесто), док је други носилац, такође Италијан, Салваторе Карузо (244). Очекујемо Робина Хасеа из Холандије, некада 33. играча свијета, као и Томаса Белучија, својевремено 21. играча на АТП листи, који је 2018. већ играо на нашем турниру. У Бањалуку долазе тенисери из 24 свјетске земље, са четири континента. Очекујемо квалитетан турнир јер долазе поприлично уједначени играчи - истакао је Драгичевић.

Српска опен слави 20.рођендан, а овогодишње издање биће у знаку 30 година постојања и Тениског савеза Републике Српске.

Тим поводом биће доржана и свечана академија 24.августа. Одмах након Челенџера у плану су инфраструктурни радови у Националном тениском центру.

Главни циљ је да сљедеће године турнир оде у вишу категорију.

Радио телевизија Републике Српске и ове године је медијски покровитељ.

Преносиће све мечеве од четвртфинала.