latinica  ћирилица
12/08/2022 |  17:39 ⇒ 18:06 | Аутор: РТС

Американци попустили мјере за невакцинисане, али Новак ипак не игра у Синсинатију

Центар за контролу и превенцију болести Сједињених Америчких Држава донио је нови пакет релаксираних мјера у борби против вируса корона. Ограничења у Америци су умањена и посебно се тичу препорука за карантин и држање дистанце, али она која су у вези са уласком у земљу нису мијењана, што значи да Новак Ђоковић и даље не може да крочи на територију САД.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Ђоковић због чињенице да није вакцинисан не може да уђе на територију Америке и током дана је званично потврђено да неће наступити ни на мастерсу у Синсинатију.

Новак је освајао Синсинати два пута током каријере (2018. и 2020. године), али упркос новим мјерама, све је реалније да ће пропустити и Ју-Ес опен.

ЦДЦ је потврдио да невакцинисани Американци могу да прескоче карантин након што буду изложени вирусу и умјесто тога, само морају носити десет дана нове квалитетне маске и да се тестирају петог дана или раније ако имају симптоме.

Саопштено је да невакцинисане и вакцинисане особе сада имају исте препоруке, док странци који нису примили вакцину против ковида и даље не могу да допутују у Сједињене Државе – међу њима је и Ђоковић.

У Синсинатију ће играти Рафаел Надал који, у случају освајања титуле, може да дође и до првог мјеста на АТП ранг-листи.

Предстојећи мастерс на програму је од 13. до 21. августа, док Ју-Ес опен почиње 29. августа.