latinica  ћирилица
12/08/2022 |  19:07 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Да ли је безбједносни сектор у БиХ постао расадник криминала и корупције? (ВИДЕО)

У учесталим полицијско-тужилачким акцијама, већ је постала константа "падају" и безбједњаци сарадници криминалаца. Полиција редом хапси, па и у својим редовима. У Републици Српској одмах и суспендује.
Полицијске акције - Фото: РТРС
Полицијске акцијеФото: РТРС

У безбједносне агенције у БиХ међутим, осумњиченици се, заслугама послодаваца и Суда БиХ, уредно већ за који дан, враћају на посао.

Тамо их углавном сачекају већ осумњичени или оптужени директори, па чак и ресорни министар са обје "квалификације".

Спектар инкриминисаних радњи које им тужиоци стављају на терет преширок - од кривотворења диплома и других докумената, незаконитог пресретања комуникација, саучесништва у кријумчарењу наркотика... па до ратних злочина!

Да ли је безбједносни сектор у БиХ постао расадник криминала и корупције!?

Криминалом и корупцијом против "криминала и корупције" постала је омиљена "дисциплина" безбједњака у БиХ. На врху пирамиде је свестрани Селмо Цикотић.

Трагови му премрежени у досијеима тужилаца. Зановљена истрага због злочина "генерала Цикотића" над бугојанским Хрватима у рату.

У миру - због образовних манипулација "професора Цикотића" у америчкој "фабрици" диплома Дениса Прцића, због ометања тужилачких истрага "министра безбједности Цикотића" и због шверца оружјем и муницијом "министра одбране Цикотића".

Посљедња истрага је крунисана. Оптужен је за корупцију, и то високу и баш тешку - скоро 10 милиона марака! Суђење је почело. Но као вишеструки осумњиченик и оптуженик, Цикотић и даље министрује.

Опширније погледајте у видеу.