latinica  ћирилица
12/08/2022 |  21:25 ⇒ 13/08/2022 | 08:36 | Аутор: Агенције

Трагедија на Цетињу; Тродневна жалост у Црној Гори (ФОТО/ВИДЕО)

Тридесетчетворогодишњи Вук Бориловић убио је данас 11 особа на Цетињу, након чега је убијен.
Трагедија на Цетињу (фото: EPA-EFE / BORIS PEJOVIC) -
Трагедија на Цетињу (фото: EPA-EFE / BORIS PEJOVIC)

Како Вијести сазнају, мушкарац је пуцао на више људи у близини његовог мјеста становања.

Влада Црне Горе прогласила је тродневну жалост поводом трагедије која се данас догодила на Цетињу.

У складу са Одлуком Владе дани жалости су субота, недјеља и понедјељак, односно 13, 14 и 15. август 2022. године.

Поводом тродневне жалости, у складу са Законом о државним симболима и Дану државности, из Владе је саопштено да ће заставе бити спуштене на пола копља на свим зградама државних органа и зградама органа локалне самоуправе и јавних установа.

Дежурни тужилац Андријана Настић рекла је за ТВ Вијести, након окончаног увиђаја, да су на лицу мјеста затекли девет смртно страдалих особа, а да су из Клиничког центра добили информацију да су још двије особе подлегле повредама.

Убијено је и двоје дјеце, а међу шесторо хоспитализованих - двоје на Цетињу и четворо у КЦЦГ-у - је и један полицајац. Нападача је, како је казала Настић, усмртио суграђанин.

Данашњи дан трагичан је не само за Цетиње, него за цијелу Црну Гору, изјавио је директор Управе полиције Зоран Брђанин у видео поруци након данашње трагедије на Цетињу у којој је убијено 11 особа, међу којима је и двоје дјеце.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа народу Црне Горе.

- Дубоко сам потресена вијешћу о трагедији која се догодила на Цетињу, у којој су недужни грађани, међу којима и дјеца, трагично изгубили животе - наводи се у телеграму предсједнице Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа предсједнику Владе Црне Горе Дритану Абазовићу поводом трагедије на Цетињу.

Вишковић је нагласио да је "ова незапамћена трагедија дубоко потресла све нас у Републици Српској и, у овим тешким тренуцима, истински саосјећамо у болу са породицама страдалих".

 

 

Трагедија на Цетињу (фото: Pobjeda CG)

Од четворо хоспитализованих у Клиничком центру Црне Горе након данашње трагедије на Цетињу, троје је у животној опасности, рекла је директор овог центра Љиљана Радуловић, преноси Срна.

Она је додала да су у току операције троје повријеђених, док је један пацијент стабилног здравственог стања.

Црногорски премијер Дритан Абазовић написао је на свом телеграм каналу да је данашњи догађај на Цетињу трагедија коју Црна Гора не памти.

- Позивам све грађане Црне Горе да мислима заједно будемо уз породице невино страдалих жртава, њихове рођаке, пријатеље и све грађане Престонице Цетиње - навео је Абазовић на Телеграму.