latinica  ћирилица
13/08/2022 |  09:25 ⇒ 09:55 | Аутор: СРНА

Одиграна представа "Штембиљ" у Мркоњић граду

Глумци Драмског студија "Даске" из Лакташа одиграли су представу "Штембиљ" у оквиру манифестације Дани позоришта у Мркоњић Граду.
Мркоњић Град - предсатава "Штембиљ" - Фото: СРНА
Мркоњић Град - предсатава "Штембиљ"Фото: СРНА

Аутор текста је Александар Васиљевић, а режисер Огњен Тодоровић, који је рекао синоћ новинарима да представа прати руралну херцеговачку породицу.

- Прича прати херцеговачку породицу из једног села у које долази Милуша, која доноси са собом дашак Београда, урбаног стила живота. Она доноси комплетну нову причу за коју дефинитивно херцеговачко село није сазрело и није спремно - објаснио је Тодоровић.

Вечерас је на програму представа "Гласно као шапат" ДИС театра из Бањалуке и Академског позоришта "Крсманац" из Београда.

Дани позоришта у Мркоњић Граду почели су прије два дана представом "Вија долорис" Центра за културу "Масука" из Велике Плане, а завршавају се сутра представом "Друга срећа" Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Прњавора.

Организатор Дана позоришта, који се одржавају у позоришној сали Културног центра "Петар Кочић", је Градско позориште, а покровитељ општина Мркоњић Град. /крај/дел/да/фото