latinica  ћирилица
13/08/2022 |  11:15 ⇒ 16:05 | Аутор: СРНА

Шпирић: У редовима опозиције влада паника

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је да се чини да су информације које је подијелио са јавношћу о међународним инструкторима који осмишљавају кампању СДС-а и ПДП-а унијеле панику у њихове редове, те да слогани са којима наступају у кампањи "можда и лијепо звуче, али им нико не вјерује".
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Добро обавијештени извори унутар њихових редова ми кажу, када је у питању руководство ових паратија, да се ради о људима без занимања што је савршена форма за утицај што из Сарајева, што из међународне заједнице - рекао је Шпирић, који је и и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Према Шпирићевим ријечима, иако је опозиција у Републици Српској од странаца добила модел понашања, никако да изађу на економски терен што им је сугерисано.

- "Гдје је још у свијету побиједила партија чији је предсједник на компензационој листи", каже један од високопозиционираних ПДП-оваца и додаје да Бранислав Бореновић вјерује у себе и у ПДП, Јелена Тривић не би имала никакве шансе да буде кандидат. Што се тиче Мирка Шаровића, исти извор потврђује да је императив странаца био да он у име СДС-а буде кандидат за српског члана Предсједништва БиХ - каже Шпирић за Срну.