latinica  ћирилица
13/08/2022 |  13:35 ⇒ 13:36 | Аутор: СРНА

Међународни џудо турнир окупио око 400 такмичара из шест земаља

На 11. Међународном џудо фестивалу "Мала Европа" у Прњавору учествује око 400 такмичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Словеније, Румуније, Бугарске и Молдавије.
Џудо турнир у Прњавору - Фото: СРНА
Џудо турнир у ПрњаворуФото: СРНА

Домаћин турнира је Џудо клуб "Соко - М", чији је предсједник Живко Милијаш рекао Срни да су задовољни одзивом клубова, али и да им је жао што ове године у Прњавор нису дошли њихови пријатељи из Украјине, Русије и Црне Горе.

Милијаш напомиње да су садашње околности такве да нису могли доћи и изразио очекивање да ће догодине поново бити на овом интернационалном кампу и такмичењу које се налази у европском календару.

На данашњем такмичење у Прњавору, између осталих, учествују чланови Џудо клуба /ЏК/ "Аполон" из Марибора, предвођени тренером Мариом Рудлом.

Рудл је у изјави Срни рекао да је први пут у Прњавору и да је задовољан организацијом и пријемом.

- Тренинг камп у протекла четири дана је био одличан, данас се овдје такмичи 25 џудиста из Словеније, ако буде све у реду очекујемо пласман међу првих пет екипа - каже Рудл, који је и селектор словеначке џудо репрезентације за кадете до 18 година.

Међународно џудо такмичење отворио је начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је честитао Џудо клубу "Соко - М" на организацији и упутио ријечи захвалности свим такмичарима који су дошли у Прњавор.

- Увјерен сам да ће сви џудисти који су у Прњавору боравили протеких десетак дана одавде понијети лијепе успомене - рекао је Томаш.

Кроз ЏК "Соко - М" Прњавор од оснивања 1993. године до данас прошло је више од 1.000 дјечака и дјевојчица различитих старосних узраста. Тренутно активно тренира око 100 дјеце узраста од седам до 20 година.

Клуб ће на предстојећем Свјетском првенству за кадете у Сарајеву од 24. до 29. августа по први пут у три деценије постојања имати свог представника, шеснаестогодишњег Луку Сувајца, троструког првака БиХ и вишеструког првака Републике Српске.