latinica  ћирилица
13/08/2022 |  15:28 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

Захарова: Протјеривање руског дипломате из Црне Горе - хибридна кампања Запада

Одлука Црне Горе да протјера једног руског дипломату представља неспремност и неспособност званичне Подгорице да се удаљи од политике слијепог праћења деструктивне линије Запада, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото:  EPA/MAXIM SHIPENKOV) -
Марија Захарова (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

Она истиче да то слијепо праћење западне политике иде на штету међународне безбједности и сарадње, али и сопствених националних интереса.

- Овај испад црногорских власти сматрамо још једном епизодом хибридне кампање коју су Запад и његови сателити покренули против Русије. У томе видимо неспремност и неспособност званичне Подгорице да се удаљи од политике слијепог праћења такве деструктивне линије - на штету међународне безбједности и сарадње, али и сопствених националних интереса - рекла Захарова.

Она је навела да је протјеривање руског дипломате из Црне Горе неосновано и без логике, те да Москва оставља за собом право на одговор, пренио је "Спутњик".

Захарова је додала да у тој одлуци нема ни логике ни разлога да се тако нешто учини.

У Подгорици је јуче саопштено да је један руски дипломата проглашен за "персону нон грата". Убрзо затим се огласило се и Министарство спољних послова Русије које је саопштило да ће услиједити одговарајуће мјере.