latinica  ћирилица
13/08/2022 |  17:24 | Аутор: СРНА

Промјене у понашању Бориловића, али без индиција да ће изршити напад

Управа полиције Црне Горе саопштила је да су постојале индиције о промјенама у понашању Вука Бориловића /34/, који је на Цетињу убио десет особа и ранио шест, али не и на потенцијално извршење таквог злочина.
Трагедија у Цетињу (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Трагедија у Цетињу (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Из Управе наводе да је због промјена у понашању за њега био заказан специјалистички преглед, као и да не постоје сазнања, нити је полицији пријављивано, да су постојали ранији конфликти, нити било какав претходни напад Бориловића на породицу подстанара.

- У истом смислу, не треба доводити у узрочно-посљедичну везу извршење овог тешког злочина са било каквим противправним понашањима из претходног периода - наводи се у саопштењу.

Из Управе истичу да се и даље утврђује да ли је Бориловић преминуо од хица који су испалили полицијски службеници или пројектила који је накнадно испалио грађанин.

Додају да мјере и радње које су до сада спроведене указују да је један од пројектила који су испалили полицијски службеници погодио нападача и том приликом га тешко ранио.

Из Управе су навели да је дежурну службу Одјељења безбједности Цетиње јуче у 15.30 часова више грађана обавијестило да је дошло до употребе ватреног оружја у насељу Медовина.

- Такође, на основу до сада спроведених извиђајних радњи, укључујући и изјаве, односно прикупљена обавјештења произилази да је око 15.30 часова В.Б. обавио телефонски разговор са другом особом - наводи се у саопштењу.

Из полиције су истакли да идентитет те особе за сада, из разлога заштите оштећених и свједока, неће саопштавати.

Како су навели, В.Б. је у том разговору, између осталог, саопштио да је у својој кући лишио живота породицу која је код њега становала, односно двоје малољетника.

- Том разговору је претходио још један разговор о чијој садржини и идентитету особа се за сада, из истих разлога, нећемо изјашњавати, али који потврђују претходне наводе - наводи се у саопштењу.

Из полиције су рекли да су на лице мјеста хитно упућени расположиви полицијски службеници, који су приликом доласка, у близини насеља Медовина, чули пуцње, вриску и галаму мјештана.

- Истовремено, видјевши их осумњичени В.Б. је употријебио ватрено оружје према полицијским службеницима који су, услијед испуњености законских услова, узвратили употребом ватреног оружја у циљу онеспособљавања нападача - истиче
се у саопштењу.

Из полиције су навели да су тада полицијски службеници у правцу извршиоца тешког кривичног дјела испалили око 20 пројектила, а приликом размјене ватре један службеник Управе рањен је у главу.

- Након наизмјеничне употребе ватреног оружја од полицијских службеника и В.Б, сходно њиховим изјавама и извјештајима, у једном тренутку више није било употребе оружја од В.Б - наводи се у саопштењу.

Тридесетчетворогодишњи Цетињанин усмртио је јуче на Цетињу 10 особа, а шест ранио, након чега је убијен.