latinica  ћирилица
13/08/2022 |  20:04 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Парохија Велика Илова угостила дјецу из Дома "Рада Врањешевић"

Парохија Велика Илова код Прњавора угостила је данас 36 дјеце и три васпитача из Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" из Бањалуке.
Парохија Велика Илова угостила дјецу из Дома "Рада Врањешевић" - Фото: СРНА
Парохија Велика Илова угостила дјецу из Дома "Рада Врањешевић"Фото: СРНА

То је друга година да се код Храма на Смедереву уз учешће парохијана, дјеце која иду у Православну радионицу "Наша будућност" и великог броја прњаворских привредника организује вишечасовно дружење са малишанима из тог дома.

Васпитач Срђан Копривица рекао је Срни да су дјеца одушевљена свиме што су видјели и доживјели.

- Дјеца су за кратко вријеме имала много активности, била су изузетно заинтересована за све понуђене садржаје. Пекли смо печењке, имали ручак, торту, томболу, шарени ватромет, много играчака које су домаћини припремили, видјели су пачиће, пилиће, зечеве - навео је Копривица.

Он је похвалио домаћине и све људе који су уложили велики труд да дјеца, по лијепом, дуго памте овај дан.

Свештеник Сретен Живковић рекао је Срни да је са супругом Јеленом радо прихватио да дјеци из Дома поново буду домаћини.

- Ово полако прераста у лијепу традицију и већ сада планирамо да нам поново дођу идуће године крајем јула или у августу и да се то настави сваке године - истакао је свештеник Живковић.

Он је нагласио да су при организацији имали велику подршку парохијана, који су помогли, како новчано, тако и доносећи разне играчке, много слаткиша, затим чланова Православне радионице "Наша будућност" која дјелује при цркви Силаска светог духа на апостоле на Смедереву, али и Прњаворчанке Весне Радујковић која ради као спољни сарадник Дома "Рада Врањешевић" и иницијатор је ове посјете.

Радујковићева је рекла да се на сваки њихов позив одазове много прњаворских привредника и хуманих људи који несебично дају разне донације.

Она је напоменула да је у плану да малишани наредног мјесеца посјете и "Бању Кулаши".

Штићеницима дома "Рада Врањешевић" сваке године за велике празнике, као што су Божић или Васкрс, хумани људи са подручја Прњавора обезбиједе свечани ручак и поклоне, а све активности спроводе се уз подршку и благослов Српске православне црквене општине Прњавор и архијерејског намјесника прњаворског Душка Дринића.