latinica  ћирилица
14/08/2022 |  08:42 ⇒ 09:31 | Аутор: РТРС

Филиповић: Аустрија веома отворена према привредницима Српске (ВИДЕО)

Аустријски инвеститори показују велико интересовање за улагања у Републику Српску и Аустрија је веома отворена према привредницима Српске, рекао је шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Младен Филиповић - Фото: СРНА
Младен ФилиповићФото: СРНА

Он је нагласио да су инвеститори највише заинтересовани за улагање у металну и дрвну индустрију.

- Потенцијал је велики, аустрији привредници су заинтересовани за сарадњу и инвестиције са привредницима Српске - навео је Филиповић.

Привредна размјена Аустрије и Републике Српске, упркос новонасталим околностима, на веома је високом нивоу, а томе у прилог иде податак да је спољнотрговински промет лани износио 519 милиона КМ и већи је за 81,7 милиона КМ него 2020. године.

Према његовим ријечима, захваљујући доброј сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске, Представништво ће наставити да ради на промоцији и туристичких потенцијала Српске.

- У плану је да кроз директан контакт са представницима туристичких агенција и институција у Аустрији представимо нашу туристичку понуду. Као дио стратегије промоције туристичких капацитета Српске, постоји потенцијал промоције домаћих, органских производа за које постоји велико интересовање у Аустрији - истакао је Филиповић.