latinica  ћирилица
14/08/2022 |  08:59 ⇒ 09:00 | Аутор: СРНА

Опрез због мјестимично мокрих коловоза

У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија по мјестимично мокрим коловозима због чега из Ауто-мото савеза Српске возачима савјетују опрезну вожњу.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Појачан је интезитет саобраћаја у оба смјера на граничном прелазу Градишка, као и на излазу из БиХ на граничним прелазима Изачић, Велика Кладуша, Градина, Орашје и Делеуша.

На осталим граничним прелазима саобраћај је повремено појачан, али задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

На дијелу магистралног пута Модрича два - граница Република Српска/Федерација БиХ / Ждребан/ данас је на снази обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова у модричкој Улици цара Лазара.

Измјене у одвијању саобраћаја због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Крупац-Богатић на ентитетској линији, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Коњевић Поље-Милићи, Приједор-Козарац, Теслић-Подјезера, Језеро-Шипово и Шипово-Ново Село.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на регионалним путним правцима Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака.

До повремених получасовних обустава саобраћаја због деминерских радова долази на дионицама Шамац-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина и то од 8.00 до 14.00 часова радним данима, те у мјесту Горњи Божинци у Дервенти на путу Поље-Подновље.

На путном правцу Станић Ријека-гранични прелаз Брод и Станић Ријека-Дервента-Гранични прелаз Брод креће се превоз вангабаритног терета, па из АМС-а моле возаче да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У Федерацији Бих због због извођења радова на изградњи обилазнице Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у том граду и преусмјерен на привремену обилазницу.

У току су радови на вијадукту Клопче на дионици аутопута Зеница југ-Зеница сјевер, гђе се у оба смјера саобраћа успорено претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

Због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Коњиц, саобраћа се наизмјенично једном траком, у ноћним чаовима уз регулацију семаФорима, а током дана двосмјерно без застоја.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.